Peter & De Andre Kopier

 

Peter & De Andre Kopierpeterogdeandrekopier

Peter & De Andre Kopier – Danmarks Bedste Gasolin’ Show
Millioner af nostalgikere ta’r ikke fejl

Fra de første koncerter i februar 1993 bestod repertoiret af en populær blanding af Gasolin’s de bedste og Kim Larsens de nyeste. Næsten som at høre “Kim & KJUKKEN” den dag i dag. Men i vinteren ’94 fik refrænet en anden lyd.

Kopierne havde flere gange oplevet hvordan Kim Larsen med hans forskellige bands fuldstændig ignorerede og nogle gange endda hånede publikum, når de skrigende forlangte, at Kim skulle spille de gamle Gasolin’-hits. Det ville han ikke høre tale om, og publikum var ofte svært utilfredse.

Kopierne syntes det var en grim udvikling. Både for Larsen, der i ’94 også måtte bide i det sure æble og endda aflyse en turné, men især for mindet om Gasolin’… Derfor besluttede bandet at droppe alle Kim Larsens nyere numre. Dvs. i grove træk dem fra solokarrieren der allerede begyndte med “Værs’go” i 1973 og som stadig trækker tænder ud den dag i dag, og i stedet udelukkende koncentrere sig om at spille numrene fra Gasolin’-repertoiret. Det gav pote.

I sommeren 1995 debuterede Kopierne således på både Midtfyns, Langelands og Skanderborg Festivalen. Året efter fulgte også Samsø og en lang række mindre festivaler rundt i landet. Og siden har Peter & De Andre Kopier spillet for små 2 millioner nostalgikere landet over. Også i 2009 vil Kopierne være at finde på mange af landets festivaler og byfester, både de store og de små.