Birthe Kjær

 

Birthe Kjærbirthekjær

Birthe Kjær er og bliver Danmarks ukronede dansktop dronning. Allerede i 1968 slog Birthe Kjær for alvor igennem med singlen ”Arrividerci Franz”, som stormede ind som nr. 1 på Dansktoppen. Birthe Kjær besluttede derfor at forlade sin læreplads i banken og blive professionel sanger. Dette medførte en strygende karriere med Dansktop hits som ”Sommer og sol” og ”Den knaldrøde gummibåd”.

Birthe Kjær har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange og i 1989 nåede hun helt til tops med ”Vi maler byen rød”. Ikke kun danskerne var vilde med Birthe og hendes røde gummibåd – sangen fik en flot tredjeplads ved det internationale Grand Prix.

Birthe Kjær fik desuden sin debut som TV-vært i Dansk Melodi Grand Prix året efter i 1990, hvor hun derefter fik sin egen udsendelse med titlen ”Med Kjærlig hilsen”.

Desuden har Birthe Kjær også haft stor succes med revy og teater. Birthe Kjær debuterede på Sans Souci i Kolding med visen om at gå til bal uden trusser, og siden fulgte masser af revyopgaver som endte med at hun blev belønnet med en Revy-Maren for sine præstationer. Senere medvirkede Birthe Kjær i mucialen ”I morgen er jeg på vej”.

I 1991 blev Birthe Kjær applauderet med Livsglædens Pris af Simon Spies Fonden, og otte år senere modtog Birthe Kjær også Louis Halberstadts Æreslegat. Senest har Birthe Kjær modtaget Gentoftes kulturpris.

For nogle år tilbage tog Birthe Kjær sig et velfortjent sabbatår, inden hun med stor succes vendte tilbage med nye hits og turnerede land og rige rundt sammen med trioen Gemalerne, som i dag er hendes faste orkester.
Endvidere startede et CD-samarbejde med produceren Jan Glæsel som resulterede i pladen ”Længe levet livet”.

Birthe Kjær modtog en guld-CD for over 25.000 solgte eksemplarer foruden en Music Award for samme CD i kategorien Bedste Dansktop Udgivelse”.

Birthe Kjær optræder kun med sit orkester Gemalerne.