Danseorkestret

 

Danseorkestretdanseorkestret

Nynner man bare to numre som ”Regndans” samt ”Kom Tilbage Til Mig”, så dukker der helt sikkert dette navn op i hukommelsen: DANSEORKESTRET.

Danseorkestret begyndte deres karriere i 1984 med sangen ”Regndans”, som vandt ”Årets John” på Musikcaféen i København. Debutpladen “Danseorkestret” udkom året efter og indeholdt udover ”Regndans” også numrene ”Marianne”, ”Discodørmand”, ”Satellit” og ”Kom Tilbage Nu”, og ved Rock Prisen i 1985 blev Danseorkestret kåret til ”Årets Nye Navn”. Danseorkestrets kerne består af sangeren Jørgen Klubien, percussionisten Jacob Andersen og bassisten Rasmus Kærså. Derudover medvirker også guitaristen Aske Jacoby, pianisten Steen Rasmussen og trommeslageren Claes Antonsen. Musikken er stadig en blanding af soul og latin, og Danseorkestrets kommende album byder på en perlerække af danske sange.

Danseorkestret er aktuelle med førstesinglen “Bamboozled” fra deres kommende album. Singlen er en rigtig ørehænger og afspilles flittigt på de danske radiostationer. “Bamboozled” er et amerikansk udtryk, som betyder: at blive kørt ud på et sidespor, hægtet af, snydt, røvrendt, holdt nede, stukket i ryggen, fucked – og fra en side, hvor man ikke venter det!

Jørgen Klubien har sideløbende med musikken en karriere som tegnefilms tegner og idémand for blandt andre Disney og Pixar Animation. Jacob Andersen er en af landets flittigste studiemusikere og har produceret plader for bl.a. Sanne Salomonsen. Rasmus Kærså er kendt fra sit arbejde i bl.a. Græsrødderne og Moonjam. Nu er Klubien hjemme fra USA igen for – sammen med Kærså og Andersen – at lave det nye album med titlen ”Over Byen Under Himlen”, der forventes at have release i februar 2009.