Nice Little Penguins

 

Nice Little Penguinsnicelittlepenguins

Kærlighedserklæringer i øjenhøjde
Siger man Nice Little Penguins, kommer man uvægerligt til at tænke på bandets allerstørste hit “Flying”. Denne sang var en ren landplage – og ikke bare i Danmark. Nice Little Penguins kan faktisk prale af at have en sang liggende i mere end halvanden million europæiske hjem.

Nyt album, på dansk
I dag, ti år senere, barsler Nice Little Penguins med det helt nye album “Som En Rejse”. Denne gang har pingvinerne taget det store spring at skrive helt og aldeles på modersmålet. 11 helt nye sange på dansk.

Kompromisløs produktion 
“Som en rejse” er 100 % spillet, sunget og kompromisløst produceret af Nice Little Penguins selv. Det er, hvad man kan kalde et “organisk” album, hvor den opmærksomme lytter hele tiden kan glæde sig over, at hvert nummer er spillet af rigtige mennesker, der kan deres håndværk til fingerspidserne. Der er en sjælden klarhed og enkelthed i lydbilledet, hvor man dog hele tiden bliver overrasket over spændende nye lydflader og klange – for ikke at glemme bandets umisken- delige, flotte korarrangementer, der er gennem- gående for dette album

Danske tekster med indhold
Tempoet er overvejende eftertænksomt, selv om albummet også rummer flere flotte dansante uptempo numre. Det er voksen musik, med livserfaring og glød og længsel, og et tekstunivers om drømme, om tvivl, om tab og om lykkestunder. Sangskriverparret Bo Feierskov og Michael Kolster har med dette første album på dansk klart bevist, at de om muligt mestrer modersmålet endnu mere skarpt og lyrisk end deres tidligere engelsksprogede kompositioner. Deres sprogbehandling er ganske forfriskende på den danske pop/rock scene. Lyt for eksempel til balladen ”Hvis du vil så kan vi danse”, hvor omkvædet lyder:

“Hvis du vil, så kan vi danse Til ABBA på vinyl Og lade tidsmaskinen standse Mellem kaos og idyl”

Så enkelt og rammende kan Nice Little Penguins sige det.

Popkvaliteter og ballader
Scenen er sat fra første rille med titelsangen “Som en rejse”, der må være et af flere gode bud på denne sommers kommende ørehængere. “Tag mig som du er” emmer med sin smittende lethed og glade tone nærmest af hitkvalitet. Samtidig er der også ballader som “Lykken” og den nævnte “Hvis du vil så kan vi danse”, der er deciderede kærlighedserklæringer i øjenhøjde. I det hele taget bliver vi albummet igennem dygtigt og stemnings- fuldt underholdt og smagfuldt ført ind og ud af stemninger og forviklinger, som man har let ved at identificere sig med.

Nu i superligaen
Musikalsk set er Nice Little Penguins altid blevet rost for deres evne til at skrive de gode melodier. Med dette kvantespring, der består i at skrive og synge på dansk, er de for alvor på vej op i den musikalske superliga. Overraskende flot nyt dansk album, må man sige.

Nice Little Penguins er:
Bo Feierskov: Lead vokal, elektrisk basguitar, guitar og pianotoner
Carsten Kolster: Trommer, percussion og vokal
Michael Kolster: Elektriske guitarer, akustisk guitar og vokal
H.H. Præstbro: Wurlitzer, klaver, orgel og synthesizere.