Lotte Lisby

 

Lotte Lisbylottelisby

Sangerinde, performer og entertainer.

Sangerinden Lotte Lisby fik lysten til at synge og optræde allerede som meget ung pige. Hun var med sin far, entertaineren Bjarne Lisby, når denne skulle ud og optræde i det ganske land.
Hun begyndte selv at synge og optræde professionelt, og har gjort det lige siden.
Blandt andet som deltager i Dansk Melodi Grand Prix 2000, med sangen “Julian”.

Lotte Lisby optræder både med band og som duo med et stort og bredt repertoire, der altid bliver sammensat efter publikums ønsker og behov. Til små, som store steder, til unge som ældre, receptioner, familie- og firmafester.

Som barn vandt hun diverse talentkonkurrencer, “Lotte sang sig ind i hjerterne” lød feks. Amager Bladets overskrift.

“Lotte Lisby synger for børn” var fællestitlen for 4 pænt sælgende cd’er med børnesange, der bl.a. medførte direkte TV optræden i Bubbers ”Snurre Snups Søndagsklub.”

Lisby på toppen var Se & Hørs begejstrede konstatering, da hun kun 16 år gammel blev kåret som vinder af Se & Hørs legendariske Grandprix.

Det blev til pladeindspilning og TV optræden i Dansk Poplic Service.

Lotte afbrød en lovende karriere start med 1 års uddannelse på High School i USA, men også her slog sangtalentet igennem, når hun sang The National Anthem solo for tusindvis af mennesker ved store Rodeoshows.

Efter hjemkomsten til Danmark i 1998 blev hun forsanger i dansebandet Nightlife, og i 2000 fik hun henvendelse fra Jan Lysdahl, der testede sangerinder til sit nummer ”Julian” i Det Danske Melodi Grand Prix.

Lotte vandt samtlige auditions, men måtte i selve Grand Prix’et se sig slået af Brd. Olsen, der jo suverænt vandt over alt og alle.

Michael Carøe annoncerede Lotte Lisby som nyeste del af Lisby-dynastiet – underholdningsbranchens svar på familien Laudrup.

En efterfølgende pladekontrakt med Scoop Records stod foran sin opfyldelse, da selskabet krakkede og en række indspillede tracks lå bundet i konkursboet.

I 2004 blev Lotte forsanger i dansebandet MIAMI, en karriere, der periodisk stod på standby, da Lotte videreuddannede sig i udlandet, bla. 7 måneder i Guatemala og tre måneders sprogskole ophold i Spanien.

Lotte har spillet revy på Lindenborg Kro og var i 2008 artist i Wallman Salonernes show i Staldene ”Hjem til den pukkelryggede”.

Danish Music Company (DMC) skrev i 2010 kontrakt med Lotte Lisby.

Lotte Lisby har udgivet følgende singler:

Singlen “Iskolde Nætter” udkom i efteråret 2010

Singlen “Ta nu chancen” udkom 2. maj 2011

Singlen “Pas på dig selv” udkom i efteråret 2011