Nena

 

Nenanena

Nena udsendte I 1982 sin første single Nur geträumt. Nena kom med i TV-showet Musikladen, og så tog tingene fart. Singlen blev solgt i 40.000 eksemplarer dagen efter hendes fjernsynsoptræden. Uden at vide det havde folk været vidne til det, der skulle vise sig at være den største tysksprogede musiksucces siden Marlene Dietrichs succes i 1930’erne.

Året efter, i 1983 kom det første album, der bare hed “Nena”. Udover Nur Geträumt indeholdt det hit-singler som Leuchtturm og ikke mindst verdenshittet 99 Luftballons (der siden blev udsendt på engelsk med titlen 99 Red Balloons, men i mange lande inklusiv USA var det den tyske version, der hittede). Sangen blev i 1983 nummer 1 på den tyske salgs-hitliste, og på hitlisterne i hele Europa inklusiv den engelske (den engelsk sprogede version – nåede placering som nummer 1) og den amerikanske (den originale tyske version – bedste placering som nummer 2).

Den dag i dag er sangen, 99 Luftballons, den mest solgte tysksprogede single nogensinde, og kendes af folk i alle lande. I årene herefter opnåede gruppen stor succes med sine i alt 4 albums, der alle indeholder flere hitsingler, herunder Irgendwie, Irgendwo, og Irgendwann.. 

Gruppen gik i opløsning i 1987, men Nena fortsatte som solist og har sidenhen udgivet en lang række singler samt albums.